Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Charlie Hebdo: Για ποιο λόγο επιτέθηκαν οι τζιχαντιστές στην εφημερίδα

Την ώρα που το Παρίσι ακόμα δεν μπορεί να συνέλθει από το τρομοκρατικό χτύπημα που εξαπέλυσαν τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος στην εφημερίδα Charlie Hebdo με 12 νεκρούς και δέκα τραυματίες μέχρι στιγμής, γάλλοι αναλυτές κάνουν λόγο για περιστατικό που μπορεί να ανοίξει το κουτί της Πανδώρας στη Γαλλία των εκατομμύρίων μουσουλμάνων.
Οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν στα γραφεία της εφημερίδας Charlie Hebdo, τα οποία βρίσκονται στο κέντρο του Παρισιού, στη Βαστίλλη μέρα μεσημέρι όπως εκτιμάται ως αντίποινα για το τελευταίο σκίτσο το οποίο δημοσίευσε η σατυρική εφημερίδα και στο οποίο απεικονίζεται με σαρκαστικά σχόλια ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, Αμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.
Η εφημερίδα Charlie Hebdo έχει προκαλέσει πολλές φορές αντιδράσεις από την κοινότητα των μουσουλμάνων για τα ειρωνικά σκίτσα της, τα οποία μέχρι τώρα απεικόνιζαν το Μωάμεθ.
Σύμφωνα με αναλυτές, η επίθεση αυτή θα προκαλέσει θρυαλλίδα εξελίξεων ακόμα και στην εσωτερική πολιτική σκηνή, καθώς έρχεται σε μία στιγμή που ο Ολάντ βλέπει τα ποσοστά δημοφιλίας του να αγγίζουν το ναδίρ, ενώ την ίδια ώρα η Λεπέν καλπάζει με τις δημοσκοπήσεις να της δίνουν καθημερινά αυξανόμενα εκλογικά ποσοστά.
Η ξενοφοβική ακροδεξιά στη Γαλλία καλοβλέπει την επίθεση αυτή, αποσκοπώντας σε σημαντικά εκλογικά οφέλη, την ώρα που το Ισλαμικό Κράτος μετά τον Καναδά, το Λονδίνο και την Αυστραλία χτυπά στο κέντρο της Ευρώπης, στο μαλακό υπογάστριο της ίδιας της Γερμανίας, με τις δύο χώρες της κεντρικής Ευρώπης να αριθμούς πάνω από 30 εκατομμύρια μουσουλμάνους, με σημαντικό ποσοστό εξ΄αυτών σουνίτες.
Το Ισλαμικό Κράτος έχει εντείνει τις εκκλήσεις του για μεταφορά της τζιχάντ στην καρδιά των δυτικών πρωτευουσών και στη Γαλλία αναλυτές εκφράζουν φόβους για τυχόν μιμητές των σημερινών μακελάρηδων.
Ο Ολάντ στις δηλώσεις του στο σημείο του μακελειού, ομολόγησε κάτι που μέχρι στιγμής δεν είχε γίνει γνωστό. Ότι στη Γαλλία, η οποία είναι εκ των στόχων που έχει θέσει το Ισλαμικό Κράτος, έχουν ήδη αποτραπεί πολλές τρομοκρατικές ενέργειες σαν τη σημερινή.
Για αυτό το λόγο ο Ολάντ κάλεσε σε άμεση σύσκεψη όλους τους αρμόδιους υπουργούς στα Ηλύσια Πεδία, με την ατζέντα να μην αφορά μόνο στην αντιμετώπιση της ασύμμετρης απειλής των τζιχαντιστών που σκόρπισαν το θάνατο, αλλά και της πολιτικής διαχείρησης της κατάστασης υπό τη δαμόκλειο σπάθη της νεοφασίστριας Λεπέν, που επιδιώκει να βυθίσει στη μισαλλοδοξία και το φασισμό την Ευρώπη, ορμόμενη από τους παρανοϊκούς ισλαμοφασίστες.

tribune.gr
http://ksipnistere.blogspot.gr/2015/01/charlie-hebdo.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters