Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Έκαναν βόλτα αλλά έπαθαν μεγάλο χουνέρι

Η «κρουαζιέρα» επίδειξης και πρόκλησης τελείωσε με «λαχανιασμένη» επιστροφή στην Τουρκία

Η άκρως προκλητική «κρουαζιέρα» της τουρκικής κορβέτας «Buyukada» στις Κυκλάδες, που κράτησε 25,5 ολόκληρες ώρες, είχε και τη θετική της πλευρά για την Ελλάδα, καθώς δόθηκε η ευκαιρία στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό να «τσεκάρει» το νεότερο πλοίο του τουρκικού στόλου, γύρω από το οποίο έχει δημιουργηθεί ολόκληρος μύθος, επειδή –υποτίθεται- είναι «αόρατο» από τα ραντάρ των ξένων κρατών…, με αποτέλεσμα να αποδειχθεί για μία ακόμη φορά η σοφία της παροιμίας που λέει «όπου ακούς πολλά, κράτα μικρό καλάθι», αλλά κυρίως δόθηκε η ευκαιρία στην Ελληνική πλευρά να «σκανάρει» στον μέγιστο βαθμό τις δυνατότητες (πλου, συχνοτήτων, αντιμέτρων κ.α.) της κορβέτας που αποτελεί το καμάρι του τουρκικού στόλου. Και οι μετρήσεις αυτές έφεραν πολλά χαμόγελα στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, την Αεροπορία και εν γένει στο Πεντάγωνο.

Η αλήθεια, είναι, λοιπόν, ότι η τουρκική κορβέτα όχι μόνο δεν είναι «αόρατη», αλλά εντοπίστηκε αμέσως από τα ελληνικά ραντάρ, όταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας παρεξέκλινε της πορείας της προς τα δυτικά.
Μάλιστα, στο κεντρικό Αιγαίο ήταν «σκοπούν» η φρεγάτα «Έλλη», η ναυαρχίδα του Ελληνικού Στόλου, που έσπευσε στ Στενό του Καφηρέα και… έστησε καρτέρι.
Γύρω στις 3 το πρωί, η τουρκική κορβέτα «διασταυρώνεται» με την «Έλλη», η οποία και μέσω ασυρμάτου ανακοινώνει στον τούρκο κυβερνήτη ότι εισέρχεται εντός ελληνικών χωρικών υδάτων και θα πρέπει να απομακρυνθεί αμέσως.
Οι τούρκοι επέλεξαν να αγνοήσουν τις εκκλήσεις, και η κορβέτα συνέχισε τον πλου της ανάμεσα στα Κυκλαδονήσια.
Ωστόσο, η «Έλλη» κινήθηκε προς το μέρος της και άρχισε τις… «δοκιμές» (παντός τύπου). Την «στρίμωξε» στα στενά, την «έσφιξε» στις στροφές.
Εκεί, όμως, που τα χρειάστηκε ο τούρκος κυβερνήτης ήταν το απόγευμα της Τρίτης, όταν πλησίασε σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές της Σαντορίνης. Καθώς οι Τούρκοι αγνάντευαν την Καλντέρα, είδαν ξαφνικά δύο ελληνικά F-16 να κάνουν «βυθίσεις» πάνω από τα κεφάλια τους. Τέσσερις φορές οι Έλληνες πιλότοι έκαναν «κοκορέτσι» (όπως λένε στη γλώσσα τους) την τουρκική κορβέτα. Ήταν, δε, τόσο μεγάλος ο πανικός των τούρκων, που όλες οι αναφορές – συνομιλίες του κυβερνήτη με το αρχηγείο του τουρκικού στόλου είναι καταγεγραμμένες από τα ελληνικά δίκτυα.

Το «χουνέρι» που έπαθε η “Buyukada” στη Σαντορίνη, στάθηκε και η αφορμή να δοθεί εντολή στον κυβερνήτη να πάρει πορεία για την Τήλο και τελικά να μπει στη βάση του Ακσάζ…
 
http://kostasxan.blogspot.gr/2014/11/blog-post_69.html

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

.....ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΕΧΝΩΣ ΠΕΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΙ Ο ΕΜΠΕΥΣΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΩΘΟΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΠΙΟ ΜΙΣΗΤΟΣ ΟΤΑΝ ΔΙΑΜΕΛΗΣΤΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ !!!! ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ; ΜΑ Ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ.....
ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΕΕΕΕ; ΒΡΑΧΥΣ ΥΜΝΟΣ ΕΡΡΟΣΩ (αντι για το χρ/κο κοντος ψαλμος .........) ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ ЭЄ ΕΛΛΟΓΟΣ

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters