Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΪΡΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΝΑ ΑΝΑΚΗΡΥΞΕΙ ΑΟΖ

Mε λύση "Μαρτίου 1987" απαντά η Τουρκία στο κοινό ανακοινωθέν: "Σταματήστε τις έρευνες και θα φύγει το Barbaros"
 
Με περίσσειο θράσος η Άγκυρα απαντά στο χθεσινό κοινό ανακοινωθέν δηλώνντας ότι το Barbaros θα μείνει παρανόμως στην κυπριακή ΑΟΖ διεξάγοντας έρευνες μέχρι να φύγει η ENI/KOGAS και σταματήσουν οι δραστηριότητες. Ζήτησε μορατόριουμ στις έρευνες υδρογονανθράκων ακριβώς όπως είχε γίνει μεταξύ Τουρκίας-Ελλάδας μετά την κρίση του 1987!
 
Για άλλη μια φορά η Άγκυρα εφαρμόζει τη γνωστή τακτική της "κάνω δύο βήματα μπροστά και γυρίζω πίσω ένα" καθίσταται φανερό ότι οι κινήσεις της γίνονται υπό το πρίσμα ενός συμψηφισμού, δηλαδή σταματήστε την διαδικασία εξόρυξης και εμείς αποσύρουμε από την πλευρά μας το Barbaros!
H Τουρκία διαμέσω των Ηνωμένων Εθνών έχει θέσει πρόταση ενώπιον της Λευκωσίας, με την οποία προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση ζητά να ανασταλούν όλες οι δραστηριότητες ανεύρεσης και εξόρυξης υδρογονανθράκων εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε αντάλλαγμα της αποχώρησης του "Μπαρμπαρός" από την ΑΟΖ.
Μάλιστα, η Τουρκία φέρεται να αποδέχεται την ολοκλήρωση των τωρινών εργασιών της ENI/KOGAS, αλλά μετά το πέρας τους η Κύπρος να μην προχωρήσει σε νέο κύκλο αδειοδότησης. 
 
Το αντάλλαγμα ουσιαστικά είναι η παγοποίηση των ερευνητικών δραστηριοτήτων του "Barbaros" στα νότια παράλια της Κύπρου, έρευνες τις οποίες υποτίθεται πως διεξάγει για λογαριασμό των Τουρκοκυπρίων! 
 
Ωστόσο, καθίσταται πασιφανές ότι η Τουρκία έχει προκρίνει την δοκιμασμένη συνταγή τύπου "Αιγαίου", όπου έχει υπάρξει ένα μορατόριουμ από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 και συγκεκριμένα μετά από την ελληνοτουρκική κρίση του 1987 σταμάτησαν οι ερευνητικές προσπάθειες και εργασίες εξόρυξης με ευθύνη του αείμνηστου Α.Παπανδρέου. Τότε είχε δηλώσει το γνωστό "Mea Culpa" κάτι το οποίο πληρώνουμε ακόμα 27 χρόνια αργότερα.
 
Για να γίνει κατανοητό πως οι αλλοπρόσαλες αποφάσεις των Ελλήνων πολιτικών καταδυναστέυουν τις ζωές μας και των παιδιών, και των εγγονών μας.
 
Αυτή η πρόταση η οποία αποσκοπεί στην μελλοντική συνδιαχείριση του φυσικού πλούτου και μάλιστα απευθείας με την ίδια την Τουρκία, έχει ήδη απορριφθεί από την Λευκωσία.
 
Παράλληλα, οι προτάσεις που κόμισε ο Ειδικός Σύμβουλος του Γ.Γ. για το Κυπριακό Έσπεν Μπάρθ Άιντα δεν έτυχαν ευνοϊκής υποδοχής ούτε από την ε/κ πλευρά ούτε και από πλευράς Τ/κ. Η ε/κ πλευρά απέρριπτε κατηγορηματικά την πρόταση που αφορούσε στην εκ του πλαγίου ενσωμάτωση του ζητήματος των υδρογονανθράκων στην διαπραγματευτική διαδικασία μέσω της συγκρότησης κοινής επιτροπής Ε/κ και Τ/κ για τους υδρογονάνθρακες.
 
Η Τουρκία αυτή την στιγμή βρίσκεται διπλωματικά απομονωμένη στην ανατολική Μεσόγειο, καθώς Ελλάδα, Κύπρος, Αίγυπτος, Ισραήλ και Συρία διάκεινται εχθρικά προς την Άγκυρα και τις μεγάλες ιδέες της περί ανασύστασης της "Οθωμανικής Αυτοκρατορίας".
 
Στο χθεσινό κοινό ανακοινωθέν Κύπρου, Ελλάδος και Αιγύπτου συναποφασίστηκε η επιτάχυνση των διαδικασιών για οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, και ο καθορισμός ΑΟΖ μεταξύ των τριών χωρών.
 
Αίγυπτος και Κύπρος ήδη το έχουν πράξει.Η Κύπρος από τον καιρό του αείμνηστου μεγάλου Έλληνα ηγέτη Τ.Παπαδόπουλου. Η Αίγυποτς λόγω προέδρου Σίσι είναι έτοιμη να πράξει το αυτονόητο αναγνωρίζοντας το Καστελόριζο. Η κυβέρνηση Σαμαρά θα έχει το σθένος επίτέλους να ανακηρύξει την ελληνική ΑΟΖ; 
 
Άλλωστε η απόφαση της Αιγύπτου δείχνει και την αποφασιστικότητα της να επιβάλλει αν χρειαστεί με "σκληρό" τρόπο την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, σε περιπτωση που η Τουρκία θελήσει να συνεχίσει τους "πειρατικούς" της τρόπους προς εκφοβισμό της Ελλάδας. Δεν είναι διαθέσιμη να προχωρήσει σε πόλεμο με όλους, δεν έχει την δύναμη να το κάνει και το γνωρίζει. Σε αυτό που "ποντάρουν" είναι ο φόβος των Ελλήνων πολιτικών.
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters