Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

ΤΙΣ ΦΤΑΙΕΙ; ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ κ. ΛΟΥΠΑ

 ΕΚΕΙΝΟ  ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ κ. ΛΟΥΠΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΡΩΜΙΟΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΠΟΛΙΤΗ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΜΕΑ,  ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ, ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ , ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,  ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ , ΕΙΤΕ ΣΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Ή ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ  . ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ; ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΞΩ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Η ΡΑΤΣΑ ΜΑΣ . ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΙΝΕΙΣ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΣΕΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΠΙΠΟΛΑΙΑ -ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΙΟ ΒΑΡΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗ. ΜΗΠΩΣ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΑΚΙ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ; ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ  ΜΟΙΡΑΖΕΙΣ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ; ΝΑ ΣΤΟ ΠΩ ΕΓΩ ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ. ΦΤΑΙΕΙ Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥΣ  .ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΩΝΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΟΠΟΥ ΕΔΩ ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΙ ΤΡΕΙΣ ΗΠΕΙΡΟΙ, ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ,
  ΟΙ  ΑΡΧΑΙΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ -ΑΓΩΓΩΝ, ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΘΑΜΠΩΝΕΙ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΑ ΑΝΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ κ.α) , ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΣΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΚΥΒΑΛΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΤΑΝΕ, ΝΑ ΜΗΝ  ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ  ,ΟΥΤΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ Ή ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΒΑΡΒΑΡΙΖΟΥΝ ΣΚΟΠΙΜΩΣ . ΠΡΟΣ ΤΟΥΤΟ ΕΧΟΥΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΜΑΥΛΙΖΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΗΚΩΣΕΙ ΚΕΦΑΛΙ .ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ Ή ΚΑΙ ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ  ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Α-ΠΑΙΔΕΙΑΣ,  ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΝΕΟΛΑΙΕΣ,  Η ΑΝΑΡΧΙΑ κλπ. ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΟΥΝ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ   ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΙΖΑΔΟΡΟΥΣ, ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ  ΤΟ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ(ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ) ΦΤΑΙΝΕ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΜΒΑΘΥΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ.
ΑΝ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΙΑΡΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΦΘΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ. ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΣΕ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ .

«Ποτέ δε θα επιτρέψουμε η Ελλάδα να γίνει μεγάλη δύναμις» Το είπε το  1853 σε συνομιλία του Τσάρου Νικολάου 1ου  ο Άγγλος  Πρέσβης Sir Hamilton Seymour,  ο Αυτός είναι ο Μεγά-λος Κανών που καθορίζει ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ την εξωτερική πολιτική των εξω-ευρωπαϊκών Μεγάλων Δυνάμεων (USA και UK) το ίδιο είχε δηλώσει και  o Βρετανός πρωθυπουργός  εβραίος
Benjamin Disraeli,  ( 1804 –   1881)Το ίδιο δηλώνουν και όλοι οι μετέπειτα πολιτικοι της δύσεως σε διπλωματική γλώσσα για τα δικαιώματα της Ελλάδος , την οποίαν θεωρούν σαν ένα κράτος παρία και  ουχί πλήρους νομιμότητος (κάτι σαν προτεκτοράτο ή και αποικία)
 



Τις πταίει;
Γράφει η
Χριστιάννα Λούπα
Βαρέθηκα πια! Μπούχτισα! Κάποιες καραμέλες, όσο κι αν τις πιπιλάμε, δεν λιώνουν ποτέ! Για όλα φταίει το κράτος, οι πολιτικοί, η Μέρκελ, οι Εβραίοι, οι Αμερικανοί, οι Ροκφέλερ, οι εξωγήινοι… Για όλα φταίνε οι άλλοι.  ΕΣΥ, ΕΓΩ, ΕΜΕΙΣ ποτέ! 

Δε λέω, όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης. Όμως, οι ανίκανοι πολιτικοί δεν κατεβαίνουν από τον ουρανό, ψηφίζονται από ΕΣΕΝΑ κι από ΕΜΕΝΑ, δηλαδή από ΕΜΑΣ. Πώς γίνεται να τους ψηφίζουμε και μετά να τους βρίζουμε; Ας το πάρουμε απόφαση: Οι λαοί είναι άξιοι των ηγετών που τους κυβερνούν, είτε αυτό μας βολεύει, είτε όχι. Όσο για τις λαμογιές και τις απάτες, μήπως είναι ίδιον μόνο των ιθυνόντων; Ασφαλώς και όχι! Μια ματιά στην καθημερινή ειδησεογραφία επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές: όποια πέτρα κι αν σηκώσεις στην Ελλάδα, απατεώνα θα βρεις από κάτω. Από τον τελευταίο αγρότη του Έβρου, τον σουβλατζή της γειτονιάς και τον οδηγό του λεωφορείου, μέχρι τον επίορκο δημόσιο υπάλληλο, τον γιατρό, τον εφοριακό, τον δικαστικό. Ώρες – ώρες μάλιστα, στριφογυρίζουν στο μυαλό μου τα λόγια του απολύτως αντιπαθέστατου Θεόδωρου Πάγκαλου «Μαζί τα φάγαμε!», που ξεσήκωσαν χιλιάδες αγανακτισμένους, και σκέφτομαι πως ίσως είναι ό,τι πιο σωστό έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια. Καθένας, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, έφαγε και εξακολουθεί να τρώει όσο και όπως μπορεί. Άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο. ΕΣΥ, ΕΓΩ, ΕΜΕΙΣ!

Ή μήπως πιστεύει κανείς ότι αν δεν είχαμε αφήσει κερκόπορτες ανοιχτές, (ΕΣΥ, ΕΓΩ, ΕΜΕΙΣ), η Μέρκελ,  το ΔΝΤ, οι τοκογλύφοι και η τρόικα θα ήταν τώρα στο κεφάλι μας; Μάλλον κάτι σάπιο υπήρχε (και υπάρχει) στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Σήψη, γάγγραινα, δυσοσμία! 

Ναι, δυσοσμία, σαν κι αυτή που επικρατεί στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών (και όχι μόνο, φυσικά), όπως πληροφορηθήκαμε πρόσφατα. Προσωπικό καθαριότητας δεν υπάρχει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πολύ κακό αυτό, πράγματι! Ασφαλώς, απαράδεκτο! Φαγωμάρα στην πανεπιστημιακή κοινότητα – προσλήψεις ή ιδιωτικές εταιρείες; - αφήνουν τους ναούς της γνώσης (λέμε τώρα!) να πνίγονται στο σκουπιδαριό, τις κατσαρίδες και τη μπόχα. Όμως, ας μου λύσει κάποιος την απορία, όλα αυτά τα ποτήρια του καφέ, που βλέπουμε στις φωτογραφίες, τα κουτιά από τσιγάρα, τα μπουκαλάκια του νερού, τα τσαλακωμένα χαρτιά και δεν συμμαζεύεται, ποιος τ’ αφήνει πάνω στα έδρανα; ΕΣΥ, ΕΓΩ, ΕΜΕΙΣ! Όλες αυτές οι τσαλαπατημένες αφίσες των πολιτικών/φοιτητικών παρατάξεων που σχηματίζουν βουνά, τι δουλειά έχουν στους διαδρόμους των σχολών; Οι μουντζουρωμένοι τοίχοι, τα σκισμένα πανώ;

Πριν χρόνια, είχα βρεθεί στο πανεπιστήμιο Panthéon-Assas στο Παρίσι. Ντρεπόμουν να πατήσω. Μάταια θα έψαχνε κάποιος να βρει  το παραμικρό σκουπιδάκι ή μισοάδεια ποτήρια καφέ και κουτιά από τσιγάρα παρατημένα. Στην πραγματικότητα ουδείς διανοείται να πιει καφέ ή να καπνίσει μέσα στο αμφιθέατρο. Φαντάζομαι ότι το προσωπικό καθαριότητας το μόνο που έχει να κάνει είναι να σκουπίσει, να σφουγγαρίσει και να καθαρίσει τις τουαλέτες και τα τζάμια. Όσο για αφίσες στους τοίχους… τι είναι αυτό;

Κρίμα και πάλι κρίμα! Πίστευα ότι η νέα γενιά έχει κάνει ένα βήμα μπροστά, αλλά μάλλον έκανα λάθος. Κι αν οι νέοι δεν προχωρήσουν ένα βήμα μπροστά, πώς θα προχωρήσει η χώρα;

Χαίρε Έλληνα, που στρογγυλοκάθεσαι οργίλος πάνω σε παρθενώνες, κλείνοντας κουτοπόνηρα το μάτι στους νόμους και βρίζοντας τους ξένους που επιβουλεύονται την όμορφη πατρίδα σου! 

Χαίρε Ελλάδα, με τις κομπίνες, τα κομματικά παραμάγαζα και τα φακελάκια σου! 

Χαίρε πατρίδα, με τους γιαλαντζί ανάπηρους, τα πλαστά πτυχία, τις μαϊμού συντάξεις, το Δημόσιο-χωματερή και τους υπερπατριώτες σου! 

Χαίρε Ρωμιέ, δαιμόνιε και πανέξυπνε! Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αλήθεια, αν χρησιμοποιούσες αντίστροφα το μυαλό σου! Προς το παρόν, ΣΟΥ, ΜΟΥ, ΜΑΣ αφιερώνω ένα  γνωστό σε όλους ποιηματάκι - ψυχογράφημα του Σουρή, που όπως φαίνεται εξακολουθεί να ΣΟΥ, ΜΟΥ, ΜΑΣ ταιριάζει γάντι:

Ο Ρωμιός

Στον καφενέ απ' έξω σαν μπέης ξαπλωμένος,
του ήλιου τις ακτίνες αχόρταγα ρουφώ,
και στων εφημερίδων τα νέα βυθισμένος,
κανέναν δεν κυττάζω, κανέναν δεν ψηφώ.

Σε μια καρέκλα τόνα ποδάρι μου τεντώνω,
το άλλο σε μιαν άλλη, κι ολίγο παρεκεί
αφίνω το καπέλλο, και αρχινώ με τόνο
τούς υπουργούς να βρίζω και την πολιτική.

Ψυχή μου! τί λιακάδα! τί ουρανός! τί φύσις!
αχνίζει εμπροστά μου ο καϊμακλής καφές,
κι εγώ κατεμπνευσμένος για όλα φέρνω κρίσεις,
και μόνος μου τις βρίσκω μεγάλες και σοφές.

Βρίζω Εγγλέζους, Ρώσους, και όποιους άλλους θέλω
και στρίβω το μουστάκι μ' αγέρωχο πολύ,
και μέσα στο θυμό μου κατά διαβόλου στέλλω
τον ίδιον εαυτό μου, και γίνομαι σκυλί.

Φέρνω τον νουν στον Διάκο και εις τον Καραΐσκο
κατενθουσιασμένος τα γένια μου μαδώ,
τον Έλληνα εις όλα ανώτερο τον βρίσκω,
κι απάνω στην καρέκλα χαρούμενος πηδώ.

Την φίλη μας Ευρώπη με πέντε φασκελώνω
απάνω στο τραπέζι τον γρόθο μου κτυπώ...
Εχύθη ο καφές μου, τα ρούχα μου λερώνω,
κι όσες βλαστήμιες ξέρω αρχίζω να τις πω.

Στον καφετζή ξεσπάω...φωτιά και κείνος παίρνει.
Αμέσως άνω κάτω τού κάνω τον μπουφέ,
τον βρίζω και με βρίζει, τον δέρνω και με δέρνει,
και τέλος δεν πληρώνω...δεκάρα τον καφέ!"


www.palmografos.com






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters