Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Τέσσερις ένοχοι για τις πολύνεκρες φωτιές στην Ηλεία το 2007. Σε λίγο οι ποινές


Οι φονικές πυρκαγιές της Ηλείας τον Αύγουστο του 2007, εκτός από τις καταστροφές είχαν τραγικό απολογισμό, 36 νεκρούς.
Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Πατρών έκρινε σήμερα ένοχους, τους τέσσερις από τους πέντε κατηγορούμενους.
Πιο αναλυτικά ένοχοι κρίθηκαν ο τότε νομάρχης Ηλείας, Χαράλαμπος Καφύρας, ο πρώην δήμαρχος Ζαχάρως, Πανταζής Χρονόπουλος, η κάτοικος Παλαιοχωρίου, Σοφία Νικολοπούλου, και ο δασοφύλακας Μίνθης, Παναγιώτης Τσούρας.
Αθώος κρίθηκε ο τότε διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρεστένων, Νίκος Μιχαλόπουλος. Το δικαστήριο έχει διακόψει τη συνεδρίασή του και συσκέπτεται επί των ποινών....

 
 
Υπενθυμίζουμε ότι το Εφετείο υιοθέτησε την πρόταση του Εισαγγελέα που είχε ζητήσει την ενοχή του πρώην Νομάρχη Ηλείας, του  Δημάρχου Ζαχάρως και του τότε πυροφύλακα Μίνθης.
 
 
Για τον τότε νομάρχη το δικαστήριο είχε κρίνει ότι διεκπεραίωσε τα καθήκοντά του με επιφανειακό τρόπο και δεν διασφάλισε αν ο μηχανισμός αντιμετώπισης μπορεί να ανταποκριθεί.  Ο δήμαρχος Ζαχάρως καταδικάστηκε για αδιαφορία να συγκαλέσει Συντονιστικό Τοπικό Όργανο αφού έλαβε ενημέρωση για την επικινδυνότητα, ενώ διέθεσε τα χρήματα της πυροπροστασίας του 2007 για έργα οδοποιίας και όχι για το σκοπό για τον οποίο είχαν δοθεί. Ο πυροφύλακας καταδικάστηκε για έλλειψη της δέουσας προσοχής και επιμέλειας με αποτέλεσμα τη μη έγκαιρη αντιμετώπιση και την επέκταση της φωτιάς, καθώς καθήκον του ήταν να αναγγείλει την πυρκαγιά και όχι απλά να την επιβεβαιώσει στην υπηρεσία του.
Επιπλέον, η 84χρονη Σοφία Νικολοπούλου αθωώθηκε για την κατηγορία των ανθρωποκτονιών, όμως το δικαστήριο δέχτηκε την ενοχή της για την πρόκληση εμπρησμού. Η ηλικιωμένη γυναίκα φέρεται να προκάλεσε τη φωτιά, όταν μαγείρευε.
Όσον αφορά στον τότε Προϊστάμενο Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρεστένων, Νίκο Μιχαλόπουλο, η πρόταση του Εισαγγελέα ήταν αθωωτική.
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2014/11/2007.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters