Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Άρον άρον αλλαγή εκλογικού νόμου για να σώσει τη μνημονιακή συμμαχία μελετά ο Βενιζέλος

Σπασμωδικές κινήσεις από τη συγκυβέρνηση - Στόχος να μοιραστεί το μπόνους των 50 εδρών και αναλογικότερο εκλογικό σύστημα, ώστε να διευκολύνονται τα κόμματα στο όριο του 3%.

Συγκρατημένος, αλλά αφού πρώτα κατέθεσε την πρότασή του εξήλθε χθες, Δευτέρα, από το Μέγαρο Μαξίμου ο Ευ. Βενιζέλος μετά τη σύσκεψη που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά, όπου συζητήθηκε...
το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έρχεται να θέσει επί τάπητος το ζήτημα σε μία δύσκολη για τη συγκυβέρνηση περίοδο, λίγο πριν από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Η πρόταση που μελετά ο Ευ.Βενιζέλος φαίνεται να περιλαμβάνει μοίρασμα του μπόνους των 50 εδρών -καθώς φαίνεται, στα κόμματα που θα συμμετέχουν στη συγκυβέρνηση- και αναλογικότερο εκλογικό σύστημα, ώστε να διευκολύνεται η είσοδος στη Βουλή κομμάτων που βρίσκονται στο όριο του 3%. Από την πλευρά του, το Μέγαρο Μαξίμου μοιάζει να αντιμετωπίζει επιφυλακτικά τις προτάσεις Βενιζέλου, με συνεργάτες του πρωθυπουργού να επισημαίνουν ότι το μόνο που συζητά η ΝΔ σε αυτή τη φάση είναι το «σπάσιμο» των μεγάλων εκλογικών περιφερειών.
Με αυτά τα δεδομένα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε συγκρατημένες δηλώσεις κατά την έξοδό του από το Μαξίμου: «Η προγραμματική συμφωνία περιλαμβάνει και το ζήτημα του εκλογικού νόμου. Δεν θέλω να αντιμετωπίζουμε τα θέματα αυτά συγκυριακά ούτε να στέλνουμε λάθος μηνύματα. Χρειάζονται θεσμικές λύσεις. Οι θεσμικές λύσεις ξεκινούν από αυτό που προβλέπει το Σύνταγμα: συναίνεση για την εκλογή του αρχηγού του κράτους, του Προέδρου της Δημοκρατίας, που είναι σύμβολο εθνικής ενότητας, ρυθμιστής του πολιτεύματος».
Στο διά ταύτα, η πρόταση από πλευράς Βενιζέλου μπορεί να ερμηνευτεί τόσο ως προσπάθεια εξασφάλισης του μέλοντος του ΠΑΣΟΚ, όσο και ως τριγμός στις κυβερνητικές αφηγήσεις περί "σταθερότητας". Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως στο Σύνταγμα προβλέπεται πως όποια αλλαγή εκλογικού νόμου προκύψει με απλή πλειοψηφία θα τεθεί σε ισχύ στις μεθεπόμενες εκλογές. Μοναδική εξαίρεση είναι η περίπτωση που οι αλλαγές εγκριθούν από τα 2/3 του Σώματος (200 βουλευτές). Τότε η εφαρμογή των τροποποιήσεων θα ισχύσει από τις επόμενες εκλογές.
«Η κυβέρνηση είναι πανικόβλητη και αυτό την καθιστά επικίνδυνη» τόνισε στο Κόκκινο ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης που πρόσθεσε πως η «σωτηριολογία» που χρησιμοποιεί δημιουργεί στοιχεία αυθαιρεσίας και αλαζονοίας.
Υπογράμμισε πώς μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτρέψει καμία προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών της διαπλοκής που λειτουργεί παραλυτικά για το κράτος και τους θεσμούς. 
Προέβλεψε «πώς η κυβέρνηση δεν θα ανακινήσει θέμα εκλογικού νόμου διότι θα συνιστά ομολογία ήττας της και μια τέτοια ενέργεια θα γυρίσει μπούμερανγκ».
«Αν θέλει η κυβέρνηση να φέρει νόμο τώρα για την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, και να παραιτηθούν να πάμε σε εκλογές, εμείς θα τον ψηφίσουμε. Αμ’ έπος αμ’ έργον», τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης με αφορμή το άνοιγμα του θέματος του εκλογικού νόμου από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Από left
http://greki-gr.blogspot.gr/2014/09/blog-post_327.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters