Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Μέχρι και την ιστορία μας θα την κάνει καρακιτσαριό το αδελφάτο

Γάλλος φωτογράφος θεωρεί τέχνη την ιεροσυλία αγαλμάτων

Γάλλος φωτογράφος θεωρεί τέχνη την ιεροσυλία αγαλμάτων

Ο Γάλλος φωτογράφος Ζεράλντ Μπρουνό,  έντυσε διάσημα ελληνικά αγάλματα 2.500 ετών με λεοπάρ αποκαλυπτικά εσώρουχα και ροζ φτερωτή γιρλάντα.
Οι «Πολεμιστές του Ριάτσε»* είναι δύο από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς και φιλοξενούνται στο Εθνικό Μουσείο της Μεγάλης Ελλάδας του Ρέτζιο της Καλαβρίας, στην Ιταλία.

Ο Ζεράλντ Μπρουνό, ο οποίος δηλώνει μαθητής του Άντι Γουόρχολ, εμπνευστή της «ποπ αρτ», θεωρεί ότι με τον τρόπο αυτό στέλνει ένα δυνατό μήνυμα ανανέωσης και μάχεται τις προκαταλήψεις.
Η έφορος αρχαιοτήτων της Καλαβρίας, όμως, απαντά ότι «πρόκειται για σαφές ολίσθημα» και προσθέτει ότι ουδείς έδωσε ποτέ την απαιτούμενη επίσημη άδεια στον Γάλλο φωτογράφο.
Το μουσείο χαρακτήρισε φρικτές τις φωτογραφίες, ενώ πολιτικός της περιοχής ζήτησε δικαστική έρευνα. Οι εικόνες αυτές δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα Dagospia. Ο ιταλικός Τύπος κάνει λόγο για «πρόκληση», η οποία είναι δύσκολο να καθοριστεί αν ξεπερνά ή όχι τα όρια της σύγχρονης τέχνης.
*Πολεμιστές του Ριάτσε
Οι «Πολεμιστές του Ριάτσε» είναι δύο μοναδικά έργα αρχαίας ελληνικής τέχνης μπρούντζινα αγάλματα του αυστηρού ρυθμού τα οποία χρονολογούνται στα μέσα του 5ου αιώνα π.Χ..
Βρέθηκαν στο βυθό της θάλασσας ανοικτά του Ριάτσε και φιλοξενούνται στο Εθνικό Μουσείο της Μεγάλης Ελλάδας στο Ρέτζιο της Καλαβρίας, στην Ιταλία και έγιναν σήμα κατατεθέν της πόλης αυτής. 



 
mou2
mou3
mou4
mou5
mou6
 
 
tribune.gr
http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/08/blog-post_36.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters