Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

“Φοβού τον Γιούνκερ και δώρα φέροντα…”

“Φοβού τον Γιούνκερ και δώρα φέροντα…”.
Την πρώτη επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα ως πρόεδρος της Κομισιόν πραγματοποιεί σήμερα ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Ο κ. Γιούνκερ προανήγγειλε, εν όψει της επίσκεψης, τα θέματα που θα κυριαρχήσουν στην ατζέντα της συνάντησής του με τον Πρωθυπουργό και παράλληλα αναγνώρισε για ακόμη μία φορά τις προσπάθειες της Ελλάδας για την έξοδο από την κρίση.

«Προτεραιότητά μου, ως προέδρου της Επιτροπής, είναι η απασχόληση, η ανάπτυξη και οι επενδύσεις και χαίρομαι που πηγαίνω στην Ελλάδα για να συζητήσω τα θέματα αυτά με τον φίλο και συνάδελφό μου πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά», τόνισε.
Ο νέος πρόεδρος της Κομισόν θέλησε επίσης να στείλει «ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση της χώρας».
Η επίσκεψη συμπίπτει χρονικά και με τις εν εξελίξει ζυμώσεις για τη στελέχωση της Κομισιόν από τους νέους επιτρόπους.
Υπενθυμίζεται ότι η Αθήνα πρότεινε στον κ. Γιούνκερ ως υποψήφιο επίτροπο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος διεκδικεί -σύμφωνα με πληροφορίες- το χαρτοφυλάκιο της μετανάστευσης, τομέα που αφορά ιδιαιτέρως την Ελλάδα και τον ευρωπαϊκό Νότο, αν και κατ’ άλλους αυτό ζητείται προκειμένου να κερδηθεί τελικά κάποιο άλλο με περισσότερη πρόσβαση στις οικονομικές υποθέσεις.
Το πρόγραμμα
Ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον κ. Γιούνκερ στις 12:00 στο Μέγαρο Μαξίμου. Αμέσως μετά οι δύο ηγέτες θα προβούν σε κοινές δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του προέδρου της Κομισιόν, στο οποίο θα παρακαθίσει και ο κ. Αβραμόπουλος.
Αυτό που παραμένει άγνωστο προς το παρόν είναι αν ο κ. Γιούνκερ θα έχει και μια δεύτερη συνάντηση, κατ’ ιδίαν, με τον Δ. Αβραμόπουλο, που γνωρίζει από παλιά, εκτός επισήμου προγράμματος.
Επιφυλάξεις
Ελληνικοί κύκλοι στις Βρυξέλλες υποστήριζαν ότι παρά το γεγονός ότι είναι θετική η επίσκεψη του νέου Προέδρου της Επιτροπής στην Ελλάδα, θα πρέπει να υπάρχουν επιφυλάξεις για το πως θα χειριστεί τα ζητήματα της χώρας μετά την επίσημη λειτουργία της νέας Επιτροπής ο κ. Γιουνκέρ.
Οι επιφυλάξεις αυτές σχετιζονται με το γεγονός πως σε  όλες οι ανεπίσημες συζητήσεις του, τόσο με απερχόμενα στελέχη της Επιτροπής όσο και με μονίμους αντιπροσώπους στις Βρυξέλλες, δείχνουν ότι θα απαιτήσει “πλήρη συμμόρφωση χωρίς εξαιρέσεις στους κανόνες που προβλέπουν τα δυο μνημόνια“.

e-dragoumanos
http://greeknation.blogspot.gr/2014/08/blog-post_44.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters