Πέμπτη, 7 Αυγούστου 2014

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ, ΕΤΣΙ ΑΝΤΩΝΗ!

Ταλαιπωρία για την εύρεση μέσω ΤΑΧΙSnet του ΕΝΦΙΑ-Οι ξεφτίλες Προσέξτε τις παγίδες και τα λάθη – Σενάρια για πληρωμή σε 7 δόσεις...


Διαβάστε βήμα προς βήμα πως θα βρείτε στο ΤΑΧΙSnet το εκκαθαριστικό σημείωμα για τον ενιαίο φόρο ακινήτων,το οποίο φυσικά είναι αυξημένο παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του ίδιου του Σαμαρά ότι θα είναι μειωμένο μιας και αποδείχθηκαν κουτοπονηριές οι ανακοινώσεις περί μείωσης αφού βάζοντας μέσα περισσότερα ακίνητα ο λογαριασμός φούσκωσε... καλούν τον κόσμο να πληρώσει σαν κανονικά διαμερίσματα μέχρι και χώρους που έχουν μόνο κολώνες δηλ. ορόφους που είναι μόνο με τα μπετά! Ουτε καν τούβλα δεν έχουν ρε τούβλα και περιμένετε να σας πληρώσουν;

Ενιαίος φόρος ακινήτων για κάθε ιδιοκτήτη, με όποιο ποσοστό συνιδιοκτησίας

Ξεκίνησε από αργά χθες το βράδυ με μύρια προβλήματα η ανάρτηση στο ΤΑΧΙSnet των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ). Οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν τον φόρο σε 5 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη ως το τέλος Αυγούστου και η τελευταία τον Δεκέμβριο του 2014.

Την ίδια ώρα η Καθημερινή αναφέρει πως το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει την περίπτωση να γίνουν 7 οι δόσεις αποπληρωμής.

Η διαφορά του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων με το ΕΤΗΔΕ, που καταβάλλονταν μέσω της ΔΕΗ, είναι ότι ο νέος φόρος αφορά το σύνολο της ακίνητης περιουσίας των φορολογούμενων, ενώ το ΕΤΗΔΕ επιβάλλονταν μόνο σε ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. Αυτό σημαίνει ότι υπόχρεοι στον ΕΝΦΙΑ είναι όλοι όσοι έχουν εμπράγματα δικαιώματα επί ακινήτων κάθε κατηγορίας (σπίτια, οικόπεδα, αγροτεμάχια). Δηλαδή, στις περιπτώσεις συνιδιοκτησίας επί οικοπέδου, αγροτεμαχίων ή ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, ανάλογα με το ποσοστό της συνιδιοκτησίας, οφείλεται φόρος από τον υπόχρεο.

Οι φορολογούμενοι για να δουν το εκκαθαριστικό σημείωμα θα πρέπει να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.gsis.gr στο TAXISnet, με τους κωδικούς τους και στη συνέχεια αφού επιλέξουν τα σημεία «προσωποποιημένη πληροφόρηση» και «στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης» θα μπορούν να δουν τον φόρο που πρέπει να πληρώσουν.

Οι φορολογούμενοι μέσω του πεδίου «Εμφάνιση στοιχείων δόσεων-εκπτώσεων» μπορούν να δουν στο κάτω μέρος της σελίδας τις δόσεις πληρωμής με τις προθεσμίες τους.

Το εκκαθαριστικό μπορεί να εκτυπωθεί μέσω της επιλογής του πεδίου «Ταυτότητα οφειλής» όπου υπάρχει ένας μοναδικός αριθμός για κάθε οφειλή.

Η πληρωμή του εκκαθαριστικού που χαρακτηρίζεται «Σημείωμα για Πληρωμή» μπορεί να γίνει μέσω τράπεζας ή των ΕΛΤΑ.

Προσοχή στις παγίδες και τα λάθη

Τρελαίνει ζευγάρια το TAXISnet αφού δεν μπορούν να βρουν το εκκαθαριστικό του φόρου όταν ο καθένας έχει ακίνητο ή μερίδιο στο όνομα του.

Για να βρει κανείς το αναλυτικό εκκαθαριστικό θα πρέπει να πάει στην κατηγορία "Εφαρμογή Περιουσιολογίου Ε9" και αριστερά να κάνει κλικ στην επιλογή "Εκτύπωση εκκαθαριστικού τελευταίας εκκαθάρισης για το έτος 2014". Εκεί θα μπορέσει να δει και αν έχουν γίνει λάθη στην εκκαθάριση ώστε να τα διορθώσει όταν ανοίξει η ειδική εφαρμογή

α)Προσοχή για τους έγγαμους που έχει η γυναίκα ακίνητο στο όνομα της (η μερίδιο). ΔΕΝ φαίνεται με την διαδικασία που αναγράφεται παραπάνω. Πρέπει να πάτε στην εφαρμογή του Περιουσιολογίου Ε9 , να επιλεγεί το ΑΦΜ της συζύγου και εκεί υπάρχει το pdf με την ειδοποίηση.

β) Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να μην υπάρχει η ανάλυση των ποσών. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Έτσι δεν μπορείς να δεις αν έχει γίνει και που λάθος. Φαντάζομαι (χωρίς να έχω τις γνώσεις φυσικά) οτι πρέπει να είναι και παράνομο το να μην υπάρχει ανάλυση των χρεώσεων.

γ) Είναι απαράδεκτο που κενά διαμερίσματα χωρίς ρεύμα, που δεν πλήρωναν με το προηγούμενο καθεστώς, τώρα πληρώνουν

δ) Σε σχέση με το ΕΕΤΗΔΕ είναι πάνω κάτω τα ίδια. Λίγο λιγότερο για τα ακίνητα + αν έχεις κανενα χωράφι έρχεσαι στα ίδια.
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/08/blog-post_670.html
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters