Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014

Σε "κόκκινο" συναγερμό η Πολωνία λόγω Ουκρανίας - Σε επιφυλακή ο Στρατός και κατάταξη 11.000 εφέδρων

Σε κατάσταση επιφυλακής έχει θέσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της η Πολωνία, ενώ καλεί εφέδρους να καταταγούν στο Στρατό σε μία προσπάθεια περαιτέρω ενίσχυσης του. Οι
κινήσεις αυτές συνδέονται ασφαλώς με τις εξελίξεις στην Ουκρανία, ενώ σε ανάλογες ενέργειες έχουν προβεί και οι Φιλανδία, Σουηδία.

«Η Πολωνία δεν μπορεί να παραμείνει αδιάφορη για το τι συμβαίνει πίσω από τα ανατολικά μας σύνορα», ανέφερε το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Πολωνίας σε ανακοίνωση του, αφήνοντας να εννοηθεί πώς έχει σημάνει «κόκκινο» συναγερμό.

Φέτος, υπήρχε πρόβλεψη για κατάταξη μικρότερη των 7.000 εφέδρων, αλλά τελικά ο στόχος ανέβηκε στους 11.000 εφέδρους ενώ αυξήθηκε και ο αριθμός των μονίμων στελεχών, επισημαίνουν πηγές από το υπουργείο Άμυνας της Πολωνίας.

Σύμφωνα με τα σχέδια του Υπουργείου Άμυνας πρέπει να είναι εν αναμονή όλοι οι έφεδροι ανεξαρτήτου ηλικίας ή εξειδίκευσης. Όπως ανέφερει το Γενικό Επιτελείο του πολωνικού στρατού, σύμφωνα με δημοσιεύματα, θα προσκληθούν αρχικά δύο ομάδες.

Πρώτα οι έφεδροι οι οποίοι απολύθηκαν πρόσφατα και ακολούθως όσοι είναι απεσπασμένοι στις μονάδες διασποράς.

«Η αύξηση της οροφής του Στρατού δεν θα πρέπει να συνδέεται άμεσα με την επιδείνωση της κατάστασης στην Ουκρανία. Αλλά, φυσικά, δεν είμαστε αδιάφοροι για την ρώσικη αυξημένη δραστηριότητα στην περιοχή», ανέφερε ο εκπρόσωπος του πολωνικού ΓΕΣ.

Η κατάσταση στην περιοχή της Ουκρανίας έχει σημάνει συναγερμό και στη Φινλανδία, όπου καταγράφηκαν μετακινήσεις μαχητικών αεροσκαφών σε αεροδρόμια διασποράς. Κι αυτό, όπως αναφέρουν αξιωματούχοι της χώρας λόγω της αύξησης των παραβιάσεων του εναερίου χώρου της Φινλανδίας από ρωσικά αεροσκάφη.

Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί και οι στρατιωτικές δυνάμεις στη Σουηδία, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Τώρα, τι μπορούν να κάνουν οι χώρες αυτές απέναντι στη Ρωσία αν πάνε στραβά τα πράγματα, αποτελεί ένα μεγάλο ερώτημα.
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/08/11000.html
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

50000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΤΗΣ ΑΙΘΕΡΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ. ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΠΥΡΗ ΓΝΩΣΗ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΕ ΝΑ ΕΝΘΥΜΗΘΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΘΥΜΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ!!!
ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΟ ΣΕΒΑΣΜΟ!!!
https://www.aitherikigrafi.gr/keimena

ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΓΡΑΦΕΙΑ Ε.ΣΥ. – ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΑΠΟ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΣ;;; ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 600 ΔΙΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ

ΑΡΤΕΜΙΟΣ ΣΩΡΡΑΣ : ΕΓΩ ΣΕ ΧΕΛΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΩ

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters