Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Η ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΣΧΗΜΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ...



Του Μάνδαλου Παναγιώτη, e-mail: panosmandalos@yahoo.gr 

Όταν φας μια σφαλιάρα και δεν αντιδράσεις τότε περίμενε και δεύτερη και τρίτη ..όταν νευριάσεις τότε σίγουρα ο άλλος θα το σκεφτεί ..αν του ρίξεις και μια, τότε θα να ανασκουμπωθεί και θα φύγει…. Βέβαια αντιβαίνει στους κανόνες του Χριστιανισμού ..αλλά είναι στους κανόνες της προσωπικής άμυνας. 

Με αυτούς τους όρους, που είναι δείγματα καθημερινότητας, λέμε τι συμβαίνει στην ζωή μας. Επίσης τα ίδια συμβαίνουν και σε όλο το πλάτος και μήκος της γης.
Και εδώ το εύλογο. Η Ελληνική εξωτερική πολιτική εδώ και δεκαετίες είναι υποτελής και υποχωρητική σε κάθε πρόκληση και σε κάθε διεκδίκηση ξένων που απειλούν τα εξωτερικά σύνορα της χώρος. Βέβαια κανείς δεν θέλει τον πόλεμο, αλλά κανείς δεν θέλει και την άνευ όρων παράδοση.

Σε καθημερινή λοιπόν βάση, ακούμε για παραβιάσεις στο Αιγαίο και μάλιστα στον Εναέριο Ελληνικό χώρο, για παραβιάσεις στο Αιγαίο στα χωρικά μας ύδατα, για διεκδικήσεις των Τούρκων, σε κάθε σπιθαμή της Ελληνικής γης και φυσικά με πρώτο σταθμό την Θράκη.

Έτσι μετά τα Ίμια, που μόνοι μας φτιάξαμε και παραδώσαμε γκρίζες ζώνες στους Τούρκους και την άνευ όρων παράδοση με ευχαριστήρια μάλιστα επιστολή, η υποχωρητικότητα της Ελλάδος, είναι συνεχής. Τι και αν υποστηριζόμαστε από διεθνείς συνθήκες, όπως αυτές της Λωζάννης, όπου ρητά αναφέρεται ότι η Τουρκία έχει μόνο 3 ναυτικά μίλια από τις ακτές της, τα Ίμια ήταν στα 3,2..Σκεφτίτε τι πανηγύρια κάνανε οι Τούρκοι όταν μόνοι μας τείνουμε να αναιρέσουμε την συνθήκη της Λωζάννης.

Επίσης εκτός αυτού οι συνεχείς παραβιάσεις του Αιγαίου από Ναυτικές δυνάμεις και όχι στρατιωτικές αλλά μάλιστα πολιτικές, όπως συμβαίνει στην Λαδόξερα στην Σαμοθράκη όπου τα Τουρκικά αλιευτικά αλωνίζουν μέσα στα Ελληνικά χωρικά ύδατα και όταν πάει το Ελληνικό περιπολικό στέλνουν ένα θηρίο που έχουν και το δικό μας απλώς παρακολουθεί, αλλά από φρεγάτες και πολεμικά πλοία, όπου οι Ελληνικές δυνάμεις απλώς παρακολουθούν. Αλήθεια στην Σαμοθράκη με αυτά που συμβαίνουν δεν θα έπρεπε να υπάρχει τουλάχιστον ένα πολεμικό πλοίο όπως μια πυραυλάκατος ή μια τορπιλάκατος έστω προς εκφοβισμό, αλλά και τόνωσης του ηθικού των ντόπιων κατοίκων; Αλλά ξέχασα αυτά είναι κλεισμένα στην Ελευσίνα, στον ναύσταθμο, για να μην σκουριάσουν, ενώ σκουριάζουν τα υποβρύχια που τα πληρώσαμε αλλά ποτέ δεν τα παραλάβαμε ….Κατά τα άλλα θα είναι υπερσύγχρονα όταν τα παραλάβουμε και εφόσον θα έχει περάσει καμιά 20ετία..ήδη έχουν περάσει 10 χρόνια….

 Και τι σημαίνει παρακολουθούν; Κάθονται και βλέπουν τι γίνεται και οι Τούρκοι αύριο θα διεκδικήσουν, αφού κάνουν χωρίς όρια επισκέψεις. Ένα άλλο κομμάτια αυτό της ναυτικής συνεργασίας και διάσωσης όπου μόλις γίνει, κάτι τρέχουν οι ίδιοι να σώσουν και να βάλουν πόδι εκεί που ποτέ δεν μπορούσαν. Από την άλλη ξύπνησε ακόμα και η Αλβανία και αμφισβητεί τα χωρικά ύδατα. Και φυσικά όταν εκχωρείς δικαιωματικά και ο άλλος αποθρασύνεται και συνεχίζει. Και φυσικά η τελευταία παραχώρηση ο διαχωρισμός του Αιγαίου για αλιευτικούς σκοπούς σε Δυτικό και Ανατολικό Αιγαίο για την προστασία των αλιευμάτων, λες και τα ψάρια έχουν σύνορα. Και φυσικά μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας όταν ο διεθνής οργανισμός αλιείας έχει τον χώρο του Αιγαίου σαν μοναδικό κομμάτι με τον ορισμό 22. Τι σημαίνει λοιπόν. Ότι μόνοι μας το χωρίζουμε και μόνοι μας αμφισβητούμαι τον ίδιο τον διεθνή οργανισμό. Και όπως είπαμε στην συνθήκη της Λωζάννης ορίζεται, ότι η Τουρκία έχει δικαίωμα αποκλειστικά μόνο 3 ναυτικά μίλια από την ακτογραμμή της ..Τι σημαίνει όταν τους αφήνουμε ανενόχλητοι να βγουν και να κάνουν βαρκάδες στο Αιγαίο; Ότι μόνοι μας, τους εκχωρούμαι τα δικαιώματα μας, με άνευ όρων παράδοση. Και φυσικά τι σημαίνει Αιγαίο.

Διεθνής ναυσιπλοΐα και έλεγχος των στενών των Δαρδανελλίων, έλεγχος του χώρου του Αιγαίου. Αν εφαρμόσουμε το διεθνές δίκαιο που έχουν υπογράψει όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες και οι Η.Π.Α. και επεκταθούν τα χωρικά ύδατα τότε το Αιγαίο γίνεται Ελληνική Θάλασσα. Και όμως αυτό το δικαίωμα που μόνοι μας εκχωρούμε είναι αναγνωρισμένο από το διεθνές δίκαιο, ενώ η Τουρκία δεσμεύεται στα 3 ναυτικά μίλια από τις ακτές της από την συνθήκη της Λωζάννης. Άλλη σημασία του Αιγαίου, είναι τα τεράστια αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Αν τα δικαιώματα τα έχει ένας, είναι δύσκολο να μπουν πολλοί παίκτες και ιδίως οι μόνιμες πολυεθνικές των καρτέλ του πετρελαίου,  που γίνονται και η μάστιγα της παγκόσμιας οικονομίας και πολιτικής μαφίας. Άρα η υποχωρητικότητα των Ελληνικών κυβερνήσεων έχει σκοπό την υφαρπαγή του Αιγαίου και τον διαχωρισμό του,  καταστρατηγώντας και καταπατώντας από μόνοι μα στις διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις που μας το καταχωρούν.

Αν πάρουμε τώρα την Θράκη. Αμετανόητο το κράτος των Αθηνών αφήνει το Τουρκικό προξενείο να αλωνίζει. Και όμως ιδίως οι Πομάκοι κάνουνε μεγάλο αγώνα εναντίον του. Μέχρι τις προηγούμενες εκλογές τα κόμματα της μειονότητας είχαν αφανιστεί. Και όμως η τραγική οικονομική κατάσταση που έφεραν την χώρα οι κυβερνήσεις των μνημονίων και της εξαθλίωσης έφεραν τα πάνω κάτω. Τον βασικό ρόλο έπαιξε η εξαθλίωση και η άνοδος της ανεργίας στο 40-50%, λένε για 30% τα επίσημα στατιστικά στοιχεία. Το μειονοτικό κόμμα σάρωσε και μάλιστα με ποσοστά 20 και 40% στις Περιφέρειες της Ξάνθης και Ροδόπης αντίστοιχα, ενώ βλέπουμε και την κατανομή εκεί που υπάρχουν Πομάκοι δεν πάνε καλά. Τα τουρκικά βιβλία, η πλήρης ερήμωση της περιοχής και του ότι πολλοί εγκαταλείπουν την Θράκη για αναζήτηση δουλειάς έφερε τα πάνω κάτω. Επίσης πολλοί μουσουλμάνοι κατέφυγαν στις αγκάλες της Τουρκίας για ανεύρεση δουλειάς και φυσικά τα επακόλουθα, η ψήφος στο μειονοτικό κόμμα. Επίσης το ανίκανο και ασύδοτο Αθηνοκεντρικό κράτος δεν μπόρεσε να διατηρήσει ούτε την μοναδική Ελληνική βιβλιοθήκη της Μύκης που θέλουν να την κλείσουν μην μπορώντας να αντέξει το βάρος του ενός υπαλλήλου και της μιας καθαρίστριας που σίγουρα έπαιρναν το 1/20 του μισθού ενός υπουργού. Γίνεται ολόκληρος αγώνας για να διατηρηθεί στην ζωή αφού έχει πολλούς φίλους Πομάκους και φυσικά πάνω από 7.000 βιβλία και πολλαπλές εκδηλώσεις αρχαιοελληνικών θεάτρων.

Έτσι και εδώ η συνθήκη της Λωζάννης που μιλούσε για Ελληνική μειονότητα στην Τουρκία και μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη καταπατάται και φυσικά μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας ….διαβάσατε καλά η συνθήκη μιλά για Ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη ..όπου δεν έμεινε τίποτα ..και μουσουλμανική στην Θράκη …Και όμως όλα τα κόμματα είχαν στις τάξεις τους άτομα που διαφέντευαν σαν Τούρκοι ενώ έκαναν φανερά προπαγάνδα για την αναγνώριση της Τουρκικής μειονότητας Αλλά στην Αθήνα ενδιαφέρονταν μόνο για τις ψήφους.  Άρα και εδώ  οι ευθύνες μεγάλες και φυσικά βλέπουμε ένα μεγάλο σενάριο Εθνικού ξεπουλήματος και Εθνικής μειοδοσίας έναντι ξένων συμφερόντων. Δεν γίνεται να δίνεις το βιος σου και φυσικά να παραχωρείς την Εθνική κυριαρχία, έτσι ….με κυβερνητικά διατάγματα. Εδώ ακόμα και ο πρόεδρος της δημοκρατίας θα έπρεπε να επιστρέψει πίσω το σχέδιο νόμου για την αλιεία και να το κατονομάσει και κατακεραυνώσει. Και όμως κανείς τίποτα. Ούτε για την Θράκη, ούτε για το Αιγαίο ….εμείς απλώς κοιτάμε.. το ξεπούλημα χωρίς μια αντίσταση έστω και πολιτικής μορφής ….της ίδιας μας της χώρας και της ύπαρξης μας….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters