Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Μονιμοποιούνται η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος - Τι έχουν δεσμευθεί να υλοποιήσουν οι ελληνικές αρχές


 
• Έρχονται περικοπές κι άλλων φοροαπαλλαγών από το 2015
• Υιοθετούνται όλα σχεδόν τα μέτρα που ζήτησε ο ΟΟΣΑ και θα οδηγήσουν σε οριστικό κλείσιμο όσες ακόμη μικρομεσαίες επιχειρήσεις απέμειναν να λειτουργούν στη χώρα.
• Θα συνεχιστεί η αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων με τελικό στόχο τους μισθούς Βουλγαρίας!
Συμφωνία για την επιβολή επαχθών φορολογικών μέτρων και μετά το 2014 συνυπέγραψαν Σαμαράς, Βενιζέλος, Στουρνάρας και τρόικα! Περιλαμβάνει την παράταση της εφαρμογής της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος καθώς και την περαιτέρω κατάργηση φοροαπαλλαγών, ώστε να κλείσει το «δημοσιονομικό κενό της περιόδου 2015-2016, το οποίο υπερβαίνει τα 4,2 δισ. ευρώ.
Την δυσμενέστατη αυτή εξέλιξη για τους Έλληνες πολίτες αποκαλύπτει το περιληπτικό κείμενο της συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, το οποίο εκδόθηκε χθες το βράδυ από τους εντολοδότες της κυβέρνησης, την τρόικα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Η πρώτη απόπειρα παράτασης του μέτρου της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης έως το 2018, είχε γίνει από τα τέλη του 2012. Ωστόσο η σχετική διάταξη απεσύρθη λόγω των έντονων αντιδράσεων που προκάλεσε η αποκάλυψή της.
Από το περιληπτικό κείμενο της τρόικας επιβεβαιώνεται εξάλλου ότι οι συνεργάτες των δανειστών Σαμαράς, Βενιζέλος και Στουρνάρας:
- σε συνεργασία με τον καθ' ύλην αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, δεσμεύτηκαν να περάσουν στο Ελληνικό δίκαιο τη συντριπτική πλειονότητα των καταστροφικών για τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέτρων για την απελευθέρωση του ανταγωνισμού και των τιμών, τα οποία έχει ζητήσει ο ΟΟΣΑ και με τα οποία θα ευνοηθούν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
- σε συνεργασία με τον υπουργό Εργασίας Ι. Βρούτση δεσμεύτηκαν στους δανειστές ότι θα συνεχίσουν την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων με απότερο στόχο την περαιτέρω μείωση των μισθών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, ώστε κάποια στιγμή να φθάσουν σε επίπεδα Βουλγαρίας.
Το αποκαλυπτικό κείμενο της τρόικας είναι σαφές:
1) Οι ελληνικές αρχές επανεπιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους όσον αφορά την υλοποίηση των πολιτικών που απαιτούνται για να επιτευχθεί ο στόχος του 2015 για πρωτογενές πλεόνασμα στο 3% του ΑΕΠ, συμπεριλαμβανομένης και της παράτασης των φορολογικών μέτρων κατά περίπτωση, όπως της εισφοράς αλληλεγγύης.
2) Οι ελληνικές αρχές έχουν δεσμευτεί:
* να υλοποιήσουν πολύ μεγάλο μέρος των μεταρρυθμίσεων στις αγορές προϊόντων οι οποίες εντοπίστηκαν στην πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ στους τομείς της μεταποίησης τροφίμων, του τουρισμού, των υλικών οικοδομών και του λιανικού εμπορίου, να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα για την απελευθέρωση των αγορών μεταφορών και ενοικίασης και να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα.
* να μειώσουν τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης και να περικόψουν τους περιττούς φόρους (φόρους υπέρ τρίτων). Όπως επισημαίνουν οι δανειστές, παρά τις καθυστερήσεις, σημειώνεται επίσης πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις της δημόσιας διοίκησης που θα μειώσουν τις επιβαρύνσεις λόγω γραφειοκρατίας και θα βελτιώσουν την ποιότητα των δημόσιων υπηρεσιών που παρέχονται στον ελληνικό λαό.
* να επισπεύσουν τις μεταρρυθμίσεις της εργατικής νομοθεσίας, τις οποίες έχουν δεσμευτεί να υλοποιήσουν. Οι νέες επαχθείς αλλαγές, όπως η κατάργηση των τριετιών για όλους τους εργαζομένους και η θέσπιση ενός ενιαίου ορίου κατώτατου μισθού για όλους ανεξαιρέτως τους υπαλλήλους, ανεξαρτήτως χρόνου υπηρεσίας, πρέπει να νομοθετηθούν σταδιακά μέσα στο 2014.
Επιπλέον, στο κείμενο των δανειστών επισημαίνεται ότι η ανταγωνιστικότητα θα ενισχυθεί περαιτέρω με μεταρρυθμίσεις της αγοράς ενέργειας, όπως ο εξορθολογισμός των τιμολογιακών πολιτικών για να εξασφαλιστεί η επαρκής ανάκτηση του κόστους και να αποφευχθούν οι συγκαλυμμένες επιδοτήσεις, ο διαχωρισμός της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού σε δύο φορείς πριν από την ιδιωτικοποίηση και η δρομολόγηση ουσιαστικής μεταρρύθμισης της αγοράς φυσικού αερίου.
Κόκκινα δάνεια
Ανοδικούς κινδύνους σε ότι αφορά τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών λόγω του υψηλού επιπέδου των «κόκκινων δανείων» διαπιστώνει η τρόικα αποδεικνύοντας ότι αποδέχθηκε με επιφυλάξεις τα αποτελέσματα των stress test και τις εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδας για τις κεφαλαιακές ανάγκες.
Για το λόγο αυτό στέλνει σαφές μήνυμα να μην πειραχθούν τα αποθέματα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προκειμένου να αντιμετωπιστούν «μελλοντικές δυσμενείς απρόβλεπτες καταστάσεις» καθώς στις αρχές του 2015 θα ανακοινωθούν αποτελέσματα των ευρωπαϊκών stress test της ΕΚΤ. Παράλληλα, ζητά από την ΤτΕ να βρίσκεται σε εγρήγορση σε ότι αφορά την εποπτεία και κάνει σαφή αναφορά στη δέσμευση των ελληνικών αρχών επίσης να ενισχύσουν ιδιαίτερα το πλαίσιο διακανονισμού του χρέους του ιδιωτικού τομέα και να διευκολύνουν την ομαλή και ταχεία μετατροπή των απομειωμένων περιουσιακών στοιχείων που έχουν στην κατοχή τους οι τράπεζες.

http://zeronews.gr/index.php/economy/10697

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters