Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ Βενιζέλος: Δεν στηρίζει Κύπρο αν πει ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν!



Απέφυγε να διατυπώσει τη θέση ότι η Ελλάδα θα σταθεί στο πλευρό της Κύπρου όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος αναφορικά με την αποδοχή ή όχι του σχεδίου για το κυπριακό που θα προκύψει από τις διαπραγματεύσεις οι οποίες πρόκειται να ξεκινήσουν ακόμη και εντός της εβδομάδας.
Αν και ο Έλληνας υπουργός ανέφερε πως «ο κυπριακός λαός κρατάει στα χέρια του τις κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον του» εντούτοις κράτησε επαμφοτερίζουσα στάση αποφεύγοντας να διατυπώσει με σαφήνεια τη στήριξη στο λαό της Κύπρου και στις όποιες αποφάσεις του λέγοντας απλά πως «η Ελλάδα θα σταθεί, όπως πάντα, με αίσθημα εθνικής ευθύνης και απόλυτο σεβασμό στη διεθνή νομιμότητα, στηρίζοντας τη διαδικασία που κινείται στο παραπάνω πλαίσιο» αλλά για Κύπρο… λέξη.
Στην ανακοίνωσή του ο Ε. Βενιζέλος χαρακτήρισε ως ημέρα με ιδιαίτερη σημασία τη σημερινή αναφερόμενος στο κοινό ανακοινωθέν που συμφωνήθηκε στην Κύπρο μεταξύ των δύο ηγετών, Νικ. Αναστασιάδη και Ντ. Έρογλου.
Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος  όχι μόνο οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων, αλλά σύσσωμη η διεθνής κοινότητα δέχεται ότι ο ίδιος ο κυπριακός λαός κρατάει στα χέρια του τις κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον του, αποφάσεις που θα λάβει εκφραζόμενος άμεσα με δημοψήφισμα, χωρίς κανενός είδους επιδιαιτησία.
«Η διαμόρφωση και η διαφύλαξη των προϋποθέσεων της εθνικής ενότητας και της μέγιστης συναίνεσης, από τώρα έως το τέλος, είναι υποχρέωση όλων των πολιτικών δυνάμεων, όλων των πολιτών» τόνισε.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μία λύση αποδεκτή από τον κυπριακό λαό πρέπει να βασίζεται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στο ευρωπαϊκό κοινοτικό κεκτημένο, σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, με μία και μόνη διεθνή νομική προσωπικότητα, μία και μόνη κυριαρχία, μία και μόνη ιθαγένεια, μέλος του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι η αποδοχή των προτάσεων του κύπριου προέδρου κ. Αναστασιάδη για την όσο γίνεται ταχύτερη εφαρμογή ουσιαστικών Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, μπορεί να συντελέσει αποφασιστικά στην εγκαθίδρυση ενός άλλου κλίματος στη Μεγαλόνησο.
«Η ιστορική μνήμη, απώτερη αλλά και εγγύτερη, γύρω από το Κυπριακό μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει ως οδηγός» σημείωσε τέλος ο Έλληνας ΥΠΕΞ και κατέληξε διαβεβαιώνοντας ότι «η  Ελλάδα θα σταθεί, όπως πάντα, με αίσθημα εθνικής ευθύνης και απόλυτο σεβασμό στη διεθνή νομιμότητα, στηρίζοντας τη διαδικασία που κινείται στο παραπάνω πλαίσιο».
Γενικότερα πάντως την τοποθέτηση του Ε. Βενιζέλου μέσω της ανακοίνωσης αυτής θα μπορούσε κάλλιστα να την είχε κάνει ο υπουργός  Εξωτερικών της Ν. Ζηλανδίας, της Μογγολίας ή της Σιγκαπούρης.
Τμήμα ειδήσεων defencenet,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters