Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Σκάνδαλο Χρηματιστηρίου: ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ: Κανένας ένοχος στην περιβόητη υπόθεση

 
Με την αθώωση των 42 προσώπων, επιχειρηματιών, επενδυτών, χρηματιστών   ακόμα και εφοπλιστών που φέρονταν να συνήργησαν στο μέγα σκάνδαλο του Χρηματιστήριου με τις μετοχές φούσκες του 1999, για τα κακουργήματα  της απάτης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος κλείνει οριστικά o κύκλος μιας υπόθεσης που ταλάνισε την πολιτική ιστορία του τόπου.
Η δίκη είχε ξεκινήσει στις 15 Απριλίου δεκατρία χρόνια μετά τις  πρώτες διώξεις που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας Δημήτρης Ασπρογέρακας.
Οι ρυθμοί απονομής δικαιοσύνης είναι ακόμα και για τα αργόσυρτα  επίπεδα της ελληνικής δικαιοσύνης, εν προκειμένω υπερβολικά αργά, αφού μεσολάβησε η ανάκριση από την  πρώην ανακρίτρια αλλά και πρώην κατάδικο των φυλακών Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, οι επιλογές της οποίας οδήγησαν στην καταδίκη της σε 12ετή κάθειρξη για κατάχρηση εξουσίας και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Η ανακρίτρια κρίθηκε ένοχη πως  «δωροδοκήθηκε προκειμένου να μην ασκήσει δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος των υπευθύνων της εταιρείας Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ που φέρονται να εξαπάτησαν την περίοδο 1999-2000 χιλιάδες επενδυτές του Χρηματιστηρίου, αποκομίζοντας τεράστια οικονομικά οφέλη».
Η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο μετά από νέα έρευνα που διενήργησε ο εισαγγελέας Χαρ. Λακαφώσης ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της απάτης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, κατά περίπτωση. Η αθώωσή τους αποτελεί το τελευταίο κεφάλαιο της πολυετούς δικαστικής διερεύνησης για την υπόθεση που ονομάστηκε ως μετοχές φούσκες.

Ποιοι αθωώθηκαν
Στο εδώλιο κάθισαν ιδιοκτήτες εισηγμένων, χρηματιστές, εφοπλιστές, μεσάζοντες κλπ.  Πρόκειται για  τους: Παναγιώτη Κονταλέξη, Γεώργιο Μπατατούδη, Παναγιώτη Πανούση, Κωνσταντίνο Στέγγο, Χρυσή Στέγγου,  Στυλιανή Στέγγου, Σπυρίδων Τασόγλου, Ηλία Τσοτάκο, Δημήτριο Ράνιο, Ιωάννη Μούστο, Ηλία Μπογδάνο, Αλέξανδρο Στριγγαρη. Μαρίνο Νικηφοράκη, Μαρία Στουραϊτη, Εμμανουήλ Μανώλα, Ελένη Ζησιμοπούλου, Σπυρίδων Ζησιμόπουλο, Θεοφάνη Ράνιο, Σφακιανάκη Ιωάννη. Ιωάννη Ράνιο, Νικόλαο Βενιοπουλο, Ιωάννη Ψωμόπουλο, Συραινουλα Μαθηνου, Παναγιώτη Μαύρο, Αγγελική Ζησιμοπούλου, Βασίλειο Μανιο, Αναστασία Κολλακη, Λεωνίδα Εξαρχο, Μελετιο Λουκα, Παναγιώτη Αγγελόπουλο, Ευδοκία Παπαγεωργιου Νευρωδη, Μιχαηλ Αφεντάκη, Σταυρο Γαλανάκη, Στυλιανό Κοσκινίδη, Ευαγγελία Λάμπρου, Αριστοτέλη Μεταξά, Ιωάννη Τσουρτη, Γεώργιο Στεγγο, Βαρβάρα Τσούρτη, Ιορδάνη Αρζόγλου, Σταυρουλα Μαρία Λακοπούλου, Ζωή Στεγγουα.

Το σκεπτικό
Το δικαστήριο έκρινε πώς δεν στοιχειοθετήθηκε η απάτη διότι από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ότι η τιμή πώλησης των επίδικων πακέτων μετοχών επηρέασαν την τελική τους τιμή στο ταμπλό του (Χρηματιστηρίου Αθηνών) ΧΑΑ την συγκεκριμένη περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters