Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Φοροεξόντωση σε... 7 βήματα τις επόμενες εβδομάδες

Επτά φόροι περιμένουν να εισπραχθούν τις αμέσως επόμενες εβδομάδες και πιθανότατα ενώ η χώρα θα βρίσκεται σε νέα προεκλογική περίοδο. Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών εκφράζουν ανησυχίες για την πορεία των εισπράξεων από τους φόρους που εκκρεμούν με δεδομένο το εκλογικό αποτέλεσμα και την ταύτιση της είσπραξης των περισσότερων από αυτούς τους φόρους με την εφαρμογή του μνημονίου. Οι συγκεκριμένοι φόροι είναι βασικά συστατικά του φετινού προϋπολογισμού, καθώς το σκέλος των εσόδων του έχει ως πυλώνες μέτρα όπως τους φόρους στα ακίνητα.

Ας παραθέσουμε τους φόρους που με βάση το σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών θα πρέπει να αρχίσουν να εισπράττονται σταδιακά από τις επόμενες εβδομάδες:

1. Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ). Πρόκειται για το γνωστό χαράτσι στα ακίνητα που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος. Οι λογαριασμοί του επόμενου διμήνου που η εκτύπωσή τους αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα θα περιλαμβάνει την πρώτη από τις πέντε δόσεις εξόφλησής του για το 2012.

2. Έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του 2011. Πρόκειται για την εισφορά που φέτος θα βεβαιωθεί στους φορολογούμενους μέσω των εκκαθαριστικών του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων. Η εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή 1-4% του δηλωθέντος εισοδήματος.

3. Τέλος επιτηδεύματος. Όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα κληθούν να πληρώσουν 500 ευρώ μέσω των εκκαθαριστικών του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων.

4. Φόρος επί των στοιχείων πολυτελούς διαβίωσης (ΙΧ άνω των 2000 κυβικών εκατοστών κ.ά.). Και αυτός ο φόρος θα εισπραχθεί μέσω των εκκαθαριστικών του φόρου εισοδήματος.

5. Ενιαίο Τέλος Ακινήτων 2009. Πρόκειται για περίπου 150.000 εκκαθαριστικά που αφορούν σε φορολογούμενους οι οποίοι το 2008 είχαν μεταβολές στην ακίνητη περιουσία τους.

6. Φόρος Ακίνητης Περιουσίας 2010 και 2011. Τα εκκαθαριστικά για τους παραπάνω φόρους ακινήτων είχε προγραμματισθεί να αρχίσουν να ταχυδρομούνται άμεσα μετά τις εκλογές.

7. Φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων 2011. Η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων εκπνέει για όλους τους φορολογούμενους στις 15 Ιουνίου 2012.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters