Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Τι δεν μας λένε για την χρεοκοπία της Ελλάδας


Όπου κι αν στήσεις αφτί, δεν ακούς τίποτ' άλλο παρά Κασσάνδρες με εφιαλτικούς χρησμούς.

Η ουσία είναι ότι μόνο μια μερίδα πολιτών θα πληρώσει τα σπασμένα, κι αυτή δεν είναι άλλη από τον ελληνικό λαό, που για άλλη μια φορά θα τον κάνουν να γυρίσει εκεί απ' όπου ξεκίνησε. Να ψάχνει, δηλαδή, να βρει τρόπους να βγάλει το ψωμί του χωρίς να πέφτει ο μισθός βρέξει χιονίσει λόγω εκείνης της βολικής θεσούλας.

Κι αυτό, εννοείται, θα ισχύει για τα επόμενα πεντ'-έξι χρόνια, μέχρι η επόμενη φουρνιά "αετονύχηδων" να αρχίσει να δανείζει στους Έλληνες μετρητά σε αντάλλαγμα για μια υπόσχεση για την ψήφο τους. Όπως έγινε ήδη πεντέξη φορές μέσα στον τελευταίο αιώνα.

Στο μεταξύ, μπορεί και να τους φορέσουν καμιά χούντα τελάρο, όπως στην επταετία του '67-'74.

Οι τράπεζες έτσι κι αλλιώς θα βγουν κερδισμένες.

Για να μη σας πω ότι θα βγάλουν ακόμα περισσότερα όταν η χώρα θσ χρεοκοπήσει.

Θα γίνει κάπως έτσι:

Η ελληνική κυβέρνηση θα κηρύξει τα ομόλογα του δημοσίου της άχρηστα.

Οι τράπεζες που θα τα έχουν στα χέρια τους θα λένε ότι τα ομόλογα αυτά θα γίνουν αιτία να σβηστούν εντελώς τα στοιχεία του ενεργητικού τους (έτσι θα φαίνεται τουλάχιστον)... και αυτό ακριβώς θα μας πουν σαν ποιηματάκι και τα ΜΜΕ.

Η πονηρή αλήθεια είναι ότι οι τράπεζες έχουν από καιρό μετατρέψει τα ομόλογα αυτά σε CDS. Που πολύ απλά σημαίνει ότι, όταν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, θα τσεπώσουν μετρητά από αυτούς που είχαν υπογράψει τους όρους εγγύησης. Το κέρδος θα είναι όλο δικό τους, αφού θα πάρουν σε μετρητά όλα όσα ο ελληνικός λαός δεν θα μπορέσει ποτέ του να πληρώσει. Όπως έγινε και κάθε φορά που οι τράπεζες έβγαλαν κέρδος δίνοντας στεγαστικά δάνεια στον κοσμάκη χωρίς εγγυήσεις. Η ίδια και απαράλλαχτη διαδικασία.

Θα μου πείτε τώρα ότι το πρόβλημα είναι αυτών που παρείχαν τις ασφάλειες, δηλαδή κυρίως των αμερικάνικων τραπεζών. Κι εγώ θα σας απαντούσα: "Όχι ακριβώς". Γιατί απλούστατα οι τράπεζες αυτές έχουν πάντα ρευστό που τους το φέρνει ο καλός ο μπαρμπα-Μπεν Μπερνάνκε με το ελικόπτερό του. Άσε που κάνουν από πριν προβλέψεις και ξέρουν τι παίζει. Κι αν είναι πραγματικές γάτες, σίγουρα φροντίζουν να πάνε όλα αυτά τα σκ@#ά που μαγείρεψαν μέσα σε κάποια χρηματοπιστωτικά μέσα. Και μόνο μετά από πολλές μανούβρες, έτσι που κανένας να μην πάρει χαμπάρι σε τίνος χέρια κατέληξαν αυτά τα "άχρηστα". Και ούτε κανένας θα το ψάξει το πράγμα, εκτός κι αν τον υποχρεώσουν οι περιστάσεις. Αλλά ακόμα κι αν γίνει κάτι τέτοιο, έχουν τόσο ρευστό στα χέρια τους, που μπορούν να εξαγοράσουν οποιονδήποτε δικαστή, υπουργό ή βουλευτή τολμήσει ακόμα και να σκεφτεί να κάνει κάποιο έλεγχο.

ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ: Ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα, πάντα η μπάνκα κερδίζει τελικά. Ενώ τα κορόιδα που ιδρώνουν, έτσι για να τους λένε παραγωγικούς, δεν λένε να μάθουν το μάθημά τους. Και τρέχουν μια ζωή πίσω από το καρότο που τους κουνάει πέρα δώθε η εξουσία. Εκείνο της εύκολης θεσούλας που λέγαμε.

Εμάς λέω. Ξυπνάτε.

http://kostasxan.blogspot.com/2011/09/blog-post_9184.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters